torsdag 22 mars 2012

På tal om krokusar.

Idag är det den 22 mars 2012. Den 22 mars. 
Inbillar jag mig då när det faktiskt känns som att det är vår?

Jag har precis spenderat några timmar på en härligt uppvärmd klippa vid sjökanten utanför huset där jag är på besök. Ni vet när klippan inte är iskall utan mer ljummen, så där så att man tror att det är lugnt att sitta på den, och så får man urinvägsinfektion i alla fall och ångrar i en kort sekund att man inte lyssnade på mormors råd om att införskaffa yllebyxor. Men det känns ju himla onödigt att köpa sådana nu när våren börjar visa sig. Det är som att sinnena varit avstängda och sen ett efter ett aktiveras igen. Doften av bar mark, kluckandet från vågorna som slår emot klipporna och alla vackra krokusar som drar blickarna till sig och pryder den annars rätt så gulaktiga marken.


Men på tal om krokusar. vad gör dom egentligen med en?


Igår kväll gick jag ut på en liten promenad och plötsligt finner jag mig själv sittandes framåtlutad på knä på en liten gräsplätt i kvarteret med mobilkameran i högsta hugg. Varför? Jo, för att det råkade vara några utslagna krokusar där som jag av någon anledning bara var absolut tvungen att fotografera. Efter ett antal bilder i olika vinklar inträffar det oundvikliga när man kommer på sig själv och lite försynt reser sig upp, borstar av gräs och smuts ifrån byxorna och iakttar de blöta fläckarna på knäna. Samtidigt som man undrar hur i helskotta man hamnade där på gräsplätten i en inte allt för smickrande position. Men det är bara att konstatera att det är våren som är här och trollbinder oss. Herr Frost har kastat in handduken för i år och lämnar nu plats för varmare vindar, frisbee-golf, fågelkvitter, bränd korv på engångsgrillar, blommor i glada färger och pollenallergi.


Den här bloggen är inte en början på något nytt. Den är ett steg i rätt riktning mot min framtid, mina drömmar och mina mål. 

Övning ger färdighet!

// K.B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar